فر

شرح وظایف واحد  بهداشت محیط :‌

الف )‌‌برنامه ریزی

تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح مراکز بهداشتی درمانی

تدوین طرحهای مداخله ای

تدوین برنامه طرح بسیج سلامت نوروزی

تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز بیماریهای روده ای با اولویت التور

تدوین برنامه مراسم گرامیداشت روز بهداشت محیط (یازدهم اسفند هر سال )

تدوین برنامه مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال امام ونظارت بر توزیع نذورات در  دهه اول محرم ودهه غبار روبی مساجد در دهه سوم شعبان

ب ) نظارت و پایش

پایش فعالیت های مراکز بهداشتی درمانی

پایش فعالیت های خانه های بهداشت

نظارت بر عملکرد تأسیسات آبرسانی شهری وروستائی

نظارت برعملکرد تأسیسات فاضلاب شهری وروستائی

نظارت بر عملکرد موسسات سمپاشی وضدعفونی اماکن عمومی

نظارت بر عملکرد آموزشگاههای بهداشت اصناف

ج ) هماهنگی

1-   هماهنگی درون بخش

هماهنگی با واحد آموزش بهداشت در زمینه برنامه های آموزشی وتهیه پوستر ، پمفلت وتراکت

هماهنگی با گروه تخصصی پیشگیری ومبارزه با بیماریها درخصوص پیشگیری ومهار بیماریهای روده ای و اپیدمی

هماهنگی با گروه تخصصی تغذیه وتنظیم خانواده درخصوص برنامه های کنترل نمکهای ید دار و غنی سازی آرد

هماهنگی با واحد بهداشت مدارس درخصوص بررسی وضعیت بهداشتی مدارس و موسسات آموزشی و توزیع شیر درمدارس

هماهنگی با واحد بهداشت دهان و دندان در خصوص بررسی میزان فلوراید در آب آشامیدنی

هماهنگی با واحد ناظر  درمان در خصوص بازدید از بیمارستانها و مراکز پرتوزا ومطب ها

هماهنگی با معاونت غذا و دارو در خصوص کنترل مواد غذائی ، آرایشی و بهداشتی

هماهنگی با آزمایشگاه کنترل مواد غذائی درخصوص پذیرش نمونه های ارسالی و اعلام پاسخ

هماهنگی با آزمایشگاه آب و فاضلاب درخصوص پذیرش نمونه های ارسالی و اعلام نتیجه

2-  هماهنگی برون بخش

هماهنگی با مراجع قضائی درخصوص رسیدگی به پرونده تخلفات بهداشتی و جرائم مرتبط با بهداشت مواد غذائی

هماهنگی با نیروی انتظامی درخصوص تعطیل واحدهای متخلف وجلب متهمین

هماهنگی با شرکت آب وفاضلاب شهری وروستائی

هماهنگی با اداره صنعت ومعدن تجارت وعضویت درکمیسیون نظارت

هماهنگی با شهرداریها و سازمانهای مرتبط ( ساماندهی – میادین میوه و تره بار – کنترل کیفیت هوا – خدما ت موتوری وسازمان بازیافت ...)

هماهنگی با مجامع امور صنفی و اتحادیه های مربوط

هماهنگی با اداره کل نظارت بر مواد غذائی ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی

هماهنگی با معاونت بهداشتی غذاودارو

هماهنگی با زندانها بمنظور بررسی وضعیت بهداشتی زندانها

هماهنگی با تربیت بدنی در خصوص وضعیت بهداشتی استخرهای شناو مراکز تفریحی ورزشی

هماهنگی با ، فرمانداریها وبخشداریها

هماهنگی با ، اداره آموزش وپرورش درخصوص بازدید مدارس وخوابگاههای شبانه روزی ونظارت بر توزیع شیر وتغذیه وآشپز خانه ها

ه‍ ) اقدامات اجرائی

اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی

اجرای طرح تشدید کنترل مراکز تهیه وتوزیع مواد غذائی واماکن عمومی

اجرای طرح سالمسازی  بوفه های مدارس

اجرای دستور العملهای واصله از مراکز سلامت محیط و کار  معاونت بهداشتی وغذاودارو

اجرای طرح اتلاف سگهای ولگرد

اجرای طرح ادغام بهداشت مواد غذائی در سیستم شبکه 

اجرای طرح حذف جوش شیرین ازنان تولیدی نانوائی ها  وکنترل غنی سازی آردها ومیزان نمک مصرفی ومیزان سبوس گیری

اجرای حکم تعطیل واحدهای متخلف

توقیف مواد غذائی فاسد وغیرمجاز

ارجاع پرونده واحد های صنفی متخلف به مراجع قضائی وتعزیرات حکومتی

اجرای برنامه های بهسازی محیط روستاها ، توالتهای روستائی ، دفع زباله وفاضلاب

برپائی نمایشگاههای بهداشت محیط و موادغذائی به مناسبت های مختلف (هفته دولت، هفته سلامت ، روز بهداشت محیط و ...)

رسیدگی به شکایات مردمی درزمینه بهداشت محیط ، مواد غذائی ، فاضلاب ، زباله و ...

ج ) آموزش

آموزش حین خدمت وبدو خدمت پرسنل بهداشت محیط در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی از طریق برگزاری کارگاه آموزشی

آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذائی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی

آموزش کارکنان مراکز بازتوانی وابسته به بهزیستی در زمینه بهداشت محیط و موادغذائی  

آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی

آموزش رابطین

د) بازدید وکنترل

بازدید از مراکز تهیه وتوزیع مواد غذائی واماکن عمومی و اماکن مسیر راهها ( رستورانها واغذیه فروشی ها و ..)

بازدید از مراکز بهداشتی درمانی ، درمانگاهها وبیمارستانها

بازدید از مراکز پرتو پزشکی

بازدید از استخرها ی شنا و باشگاههای ورزشی

بازدید از پادگانها ، اردوگاهها ، زندانها ومراکز انتظامی

بازدید از مدارس وموسسات آموزشی و پرورشی

بازدید از کارگاهها و کارخانجات مواد خوراکی وبهداشتی

بازدید از کارخانه های تولید یخ

بازدید از مراکز مشاوره ترک دخانیات

بازدید از پایانه های مسافربری ، ترمینالها ، ایستگاههای مترو و ایستگاههای  راه آهن

کنترل مواد غذائی ، آشامیدنی از طریق نمونه برداری وارسال به آزمایشگاههای غذا ودارو

کنترل آب آشامیدنی شبکه آبرسانی شهری وروستائی از طریق کلر سنجی وانجام نمونه برداری از آب

کنترل نمکهای ید دار درمراکز تهیه وتوزیع و اماکن عمومی از طریق ید سنجی

کنترل نانهای سنتی تهیه شده در واحدهای صنفی نانوائی از نظر وجود جوش شیرین میزان نمک مصرفی وسبوس آرد مصرفی

      کنترل آب استخرهای شنا از نظر کدورت ، کلر باقیمانده و آلودگی میکروبی

کنترل موادغذائی مورد عرضه در بوفه های مدارس

کنترل اقلام خوراکی ، آشامیدنی  وارداتی از نظر مجوزهای لازم وتاریخ تولید وانقضاء

ه) پشتیبانی

پیگیری اعتبارات بهداشت محیط

پیگیری اعتبارات بهسازی محیط روستا ها

تأمین مصالح و ابزار مورد نیاز بمنظور بهبود دفع زباله های روستائی ، احداث توالت روستائی و ...

پیگیری اعتبارات مربوط به مدیریت پسماندهای بیمارستانی

پیگیری نحوه برگزاری کارگاههای آموزشی از طریق امور اداری و مالی (سالن اجتماعات- فیلمبرداری )

پیگیری تجهیز انبار حوادث وسوانح غیر مترقبه

ز) ارزشیابی

ارزشیابی دوره ای واحد های محیطی ومراکز بهداشتی درمانی

ارزشیابی سالانه مراکز بهداشتی درمانی وخانه های تابعه

ح) جمع آوری وتجزیه وتحلیل آمار واطلاعات

تکمیل فرمهای آماری درمراکز بهداشتی درمانی

جمع بندی فرمهای آماری ارسالی ازمراکز بهداشتی درمانی درمراکز بهداشت شهرستان

جمع بندی فرمهای آماری ارسالی از خانه های بهداشت درمرکز بهداشت

تهیه کارنامه عملکرد شش ماهه وسالیانه

ارسال بازخوراندآمار و فعالیت های انجام شده به مراکز بهداشتی وخانه ها

تجزیه وتحلیل آمار و ا طلاعات ارسالی از مراکز وخانه ها ومقایسه با حد انتظار و فعالیت دوره مشابه قبل

ارسال آمار عملکرد شش ماهه وسالیانه پس از تصحیح وتجزیه وتحلیل اطلاعات به معاونت بهداشتی وغذا ودارو

تجزیه وتحلیل فرمهای MIS (سیستم اطلاعات مدیریت )

ط) عضویت درکمیته ها ، کمیسیون ها، شوراها وجلسات کارگروه وگروههای کارشناسی

-     عضویت درکمیسیون نظارت براصناف بعنوان نماینده شبکه بهداشت و درمان

-    عضویت درکارگروه بهداشت و درمان حوادث وسوانح غیر مترقبه استان

-    عضویت درکمیته ا تلاف سگهای ولگرد

-    عضویت درکمیته تخلیه نخاله های ساختمانی


مسئول واحدبهداشت محیط وحرفه ای : دانشور

همکاران ستادی:مهندسین نظاملو-فرج زاده-حیدری –فتح آبادی ویوسفی

وشماره تماس واحد:08738222600
سامانه های دانشگاه